28 квітня 2019 року – Свята Пасха: свято Воскресіння Сина Божого Ісуса Христа – Великдень

Яке можна загадати бажання сьогодні, щоб воно здійснилося?

28 квітня 2019 року всі православні християни відзначають велике та світле свято Воскресіння Сина Божого Ісуса Христа — Великдень, інформує Ukr.Media.

У величне свято воскресіння Христа, коли пахне весною, сонце світить по-особливому тепло і яскраво, в повітрі пропливає дзвін дзвонів, а перехожі назустріч всі йдуть з усмішками, мимоволі виникає думка загадати щось заповітне і здається, що воно неодмінно повинно здійснитися.

В такій благодатній обстановці навіть невіруюча людина мимоволі закриє очі і стане звертатися до Вищих сил зі своїми проханнями.

Які бажання можна загадувати?

Здавна на Русі люди вірили, що на Великдень у всю широчінь небеса відкриваються і будь-яка мрія, загадана щиро, буде почута і виконана.

Важливо пам'ятати, що меркантильні або недобрі прохання Господь не виконує. Не просіть ніколи багато грошей, розкішну віллу або яхту, чиєсь робоче місце або відбити симпатичного хлопця у кращої подруги. Такі думки самі по собі грішні, жахливо, якщо вони взагалі відвідують чиюсь голову у таке світле свято.

А ось якщо звернення буде не тільки особистого характеру, але і торкнеться іншої людини, Богу дуже сподобається. Тому найголовніше прохання сьогодні повинно звучати про улюблених і рідних людей — здоров'я діткам і батькам, щастя братові або сестрі, любові сімейній парі, одужання хворого, набуття другої половинки самотньому і т. д.

Як правильно загадувати?

З вечора Великої Суботи, коли в будинку чистота і порядок, святкові страви приготовані, віруючі йдуть до храму на всеношну службу.

З настанням Світлого Воскресіння (опівночі), коли навколо церкви звершується хресний хід, дзвонять дзвони, загадайте своє найпотаємніше бажання. Продумайте його напередодні, згадайте все важливе, про що хотілося б попросити Бога в цю єдину урочисту ніч у році.

У того, хто потім відстоїть всю святкову службу від початку до кінця, бажання неодмінно збудеться.

Яскраві розмальовані писанки

Одним з головних символів Великодня вважаються пофарбовані яйця, які в народі лагідно називають крашанки. Традиційно їх фарбують у червоний колір, але допускаються й інші відтінки.

Більш того, всі ми настільки любимо це свято і так ретельно до нього готуємося, що не пошкодуємо часу для узорного розпису фарбованих яєць. А з їх допомогою можна втілити в реальність деякі мрії.

Наприклад, якщо у вас є незаміжня подружка, розпишіть для неї крашанку візерунком, що нагадує обручки. А для молодої подружньої пари родичів, у яких ніяк не виходить народити малюка, намалюйте лелеки в гнізді.

Хто не сильно талановитий в мистецтві, може придбати спеціальні термічні наклейки, на яких є зображення на будь-яку тему. Але краще все-таки прикрасити самостійно, адже так ви вкладете в малюнок частинку своєї душі.

Підготовлені подарунки-крашанки освятіть в храмі і подаруйте тому, кому вони призначаються. І коли подружка все-таки вийде заміж, а у молодої пари народиться дитина, буде дуже приємно усвідомлювати, що у виконання їх мрії ви теж внесли свою лепту. Це ж дуже здорово — творити добро.

Для зачаття малюка

Подружнім парам, в житті яких ніяк не станеться ця радісна подія, треба на Великдень під час святкової трапези поставити на столі зайве блюдце і покласти шматочок освяченої паски. Це для майбутніх діток. Увечері тарілку можна прибрати, а шматочок паски розкришити птахам.

Також за народними повір'ями жінка, у якої не виходить зачати малюка, повинна на Великдень подарувати крашнку незнайомій дитині. Незабаром настане довгоочікувана вагітність.

Підписуйтесь на новини UkrMedia в Telegram
Схожі
Останні новини
Популярні
Зараз читають