Таємниці молитви "Отче наш". Молитва Отче наш - це не просто головні слова для будь-якого християнина.

У цих рядках міститься таємний сенс, розуміння самого Бога і всього, що нас з вами оточує. З текстом цієї молитви пов'язано багато цікавих фактів і навіть таємниць, які дано осягнути тільки істинному віруючому, інформує Ukr.Media.

Історія молитви

«Отче наш» - це єдина молитва, яку дарував нам сам Господь. Вважається, що вона була дана людству Христом, а не була придумана ні святими, ні звичайними людьми, і саме в цьому полягає її велика сила. Текст самої молитви звучить так:

Отче наш, що єси на небесах,
нехай святиться ім'я Твоє; нехай прийде Царство Твоє;
нехай буде воля Твоя, ─ як на небі, так і на землі.
Хліб наш насущний дай нам сьогодні;
і пробач нам провини наші, як і ми пробачаємо винуватцям нашим;
і не введи нас у спокусу,
але визволи нас від лукавого.

Бо Твоє є Царство, і сила, і слава, Отця, і Сина, і Святого Духа
нині, і повсякчас, і на віки віків.

Амінь.

Ці слова відображають всі людські потреби, сподівання і прагнення до спасіння душі. Сенс і таємниця цієї молитви полягає в тому, що вона є універсальним божим словом, яке можна використовувати як для благословення свого шляху, так і для захисту від нечисті, від хвороби і від будь-якого лиха.

Історії порятунку

Багато християнських діячів кажуть, що читання «Отче наш» у найстрашніші моменти життя здатне допомогти уникнути жахливої ​​долі. Головна таємниця цієї молитви складається в її силі. Бог рятував багатьох людей, які перебувають під загрозою, та читають «Отче наш». Безвихідні ситуації, які ставлять нас перед обличчям смерті - це найкращий момент для виголошення могутніх рядків.

Один з ветеранів Великої Вітчизняної Війни, якийсь Олександр, писав листа своїй дружині, яке їй не дійшло. Мабуть, воно було втрачено, оскільки знайшлося в одному з місць дислокації військ. У ньому чоловік говорив, що був оточений в 1944 році німцями і чекав своєї загибелі від рук противника. «Я з пораненою ногою лежав в будинку, почув стукіт кроків і німецький говір. Я зрозумів, що зараз помру. Наші були близько, але розраховувати на них було просто смішно. Я не міг поворухнутися - не тільки тому що був поранений, але і тому що виявився в тупику. Нічого не залишалося, крім як молитися. Я готувався до смерті від руки супротивника. Вони побачили мене - я злякався, але не перестав читати молитву. У німця не виявилося патронів - він почав про щось швидко говорити зі своїми, але щось пішло не так. Вони різко кинулися тікати, кинувши мені під ноги гранату - так, щоб я не зміг до неї дотягнутися. Коли я прочитав останній рядок молитви, то зрозумів, що граната не розірвалася ».

Таких історій світ знає чимало. Молитва рятувала людей, які зустрічали в лісі вовків - вони розверталися і йшли геть. Молитва ставила на праведний шлях злодіїв і розбійників, які повертали вкрадені речі, докладаючи записки про каяття і про те, що їх напоумив на це Бог. Цей священний текст врятує від холоду, вогню, вітру і від будь-якої напасті, яка може загрожувати життю.

Але головна таємниця цієї молитви пізнається не тільки в горі. Читайте «Отче наш» кожен день - і це наповнить ваше життя світлом і добром. Дякуйте Богові цією молитвою про те, що ви живі, і ви завжди будете здорові і щасливі.