19 квітня — Великдень — Світле Христове Воскресіння. Наші предки вірили, що в урочистий великодній день відкривається небо.

У православному світі 19 квітня 2020 року — світле і велике свято Великдень, яке символізує Воскресіння Сина Господнього Ісуса Христа, інформує Ukr.Media.

В цей великий день по-особливому пахне весною, сонце світить яскравіше і тепліше, у повітрі пливе заспокійливий дзвін і всі люди посміхаються один одному.

А у свідомості мимоволі виникає думка, загадати щось хороше і найзаповітніше. Здається, що мрія неодмінно повинна здійснитися.

У такий благодатний день навіть той, хто зовсім ні в що не вірить, мимоволі закриває очі і з проханнями звертається до Вищих Сил.

Які наші бажання приймає Господь?

Наші предки вірили, що в урочистий великодній день на всю свою широчінь відкривається небо і будь-які людські, щиро загадані прохання і бажання Бог почує і виконає.

При цьому пам'ятайте, що не варто турбувати Господа своїми меркантильними або недобрими проханнями. Не можна просити, щоб від подружки до вас перебіг симпатичний парубок, щоб вам дісталася чиясь добра посада.

Подібні думки є грішними і дуже сумно, якщо у таке світле свято вони відвідують людську свідомість. Розкішні яхти, автомобілі, вілли та купу грошей теж не слід просити, адже це далеко не найголовніші цінності в житті.

Господь дуже любить, коли ми просимо не лише за себе, але й за інших людей.

Тому сьогодні ваші головні прохання мають бути про рідних і коханих людей — щоб одинока подруга нарешті знайшла свою другу половинку, одужав хворий родич, сімейна пара друзів завжди жила в мирі і любові, сестра або брат були щасливі, батьки з дітками завжди здорові.

Як правильно загадати бажання?

1. Ввечері у Велику Суботу у всіх оселях вже наведені порядки, кімнати сяють чистотою, господині наготували чимало святкових частувань, і ближче до півночі всі віруючі вирушають у храми на головну всеношну службу року.

2. Рівно опівночі, коли настає Світле Христове Воскресіння, навколо храмів здійснюють хресні ходи. Саме в цей момент під дзвін дзвонів загадуйте свої заповітні бажання.

3. Тільки напередодні їх ретельно продумайте, постарайтеся згадати все важливе, про що хотілося б попросити Бога в одну-єдину найбільш урочисту ніч року.

4. Хто потім все святкове богослужіння від початку до самого кінця простоїть, у того мрія обов'язково здійсниться.

Головний символ Великодня — писанки

Всі ми знаємо, що головними символами Великодня вважаються паски і фарбовані яйця, яким люди придумали ласкаву назву — крашанки. По традиції на Русі яйця завжди фарбували в червоний колір, але зараз вже допускаються різні відтінки.

Люди настільки люблять це світле свято і так ґрунтовно до нього готуються, що не шкодують свого часу на розпис фарбованих яєць усілякими візерунками, з допомогою яких можна деякі мрії втілити в реальність.

Наприклад, якщо ваша сестра або краща подруга поки не знайшла щастя в особистому житті, то можете подарувати їй крашанку з намальованими традиційними весільними кільцями.

А якщо серед ваших знайомих є подружня пара, у якої ніяк не виходить зачати і народити дитину, намалюйте для них на крашеному яйці візерунок у вигляді лелеки і гнізда.

Якщо ви не володієте особливим художнім талантом, то купіть термічні спеціальні наклейки з картинками на будь-яку тему.

Але погодьтеся, що приємніше отримувати в подарунок самостійно розцяцьковані яєчка, адже роблячи візерунок на них, людина вкладає і частинку свого серця.

Крашанки-подарунки з візерунками, які ви підготували для своїх рідних і близьких, обов'язково освятіть в церкві, і лише потім віддавайте тому, кому вони призначаються.

І коли сестра чи подруга заміж вийде, а у молодої сімейної пари все-таки народиться малюк, вам буде радісно подвійно. Адже так чудово усвідомлювати, що ви теж внесли свою лепту у здійснення чиєїсь мрії. Творити добро — це напрочуд приємно!

Щоб вийшло зачати малюка

Сімейним парам, яким ніяк не вдається пізнати радість материнства і батьківства, у Світле Христове Воскресіння, коли сідають обідати за святковий стіл, треба поставити на нього одну зайву тарілку покласти скибочку освяченої в храмі паски.

Це для майбутньої донечки чи синочка. Увечері блюдце зі столу можна прибирати, а паску покришити на вулиці пернатим.

Також в народі існує таке повір'я — якщо жінка не може зачати дитинку, на Великдень їй потрібно подарувати крашанку незнайомій дитині. Скоро довгоочікувана вагітність настане.