"Постійно позіхаєте під час молитви": Священник розповів що треба робити. Як нечисті, мучать людей, відволікають, заважають порятунку.

Хтось скаже дурниці, опише улюбленим словом "мракобісся", "пережитком минулого", пояснить нестачею кисню. Словом, проста фізіологічна причина, але й під нею лежить якраз духовне пояснення, інформує Ukr.Media.

Є кілька причин позіхання при молитві і до якого б гарного наміру ми не прагнули, скрізь є свої перешкоди, а якщо виконана добра справа чекайте спокус, так би мовити "розплати" за бажання уподібнюватися Христу.

Навіть за читанням молитви буває хилить до сну, відразу раптом з'являються термінові чи незакінчені справи, вередують діти. Тіло починає нити, ноги гудіти, виступає холодний піт, починається тремтіння в колінах, у кожного по-різному. А все тому, що Дух Божий у молитві торкається нас, а в нас зовсім інше, інший дух. І ось така реакція. Все залежить, які ми, від нас самих. Далекі ми від благодаті Божої...

Що робити? Головне не кидати молитовне правило, а краще збільшити його. Наперекір усьому, "через терни до зірок". Так поступово відходить, а потім і зовсім припиняється.

Деякі батюшки радять хрестити рота при позіханні під час молитви, промовляючи: "В ім'я Отця, і Сина і Святого Духа". Інші ж священнослужителі рекомендують, у момент позіхання читати "Отче наш".

Ось як нечисті, мучать людей, відволікають, заважають порятунку.

Це все одно, що порівняти людину з сирим поліном, яке при зіткненні з вогнем тріщить, димить, коптить. Так і тут людина сама не чиста, а Божественна енергія все палить.

Деякі люди у церкві непритомніють. Пояснюється це просто. Дух, який у церкві та дух який у нас, якщо вони різні приводить до такої реакції. Адже в Церкві Дух Божий, у людині ж іноді присутній дух образи, зла, дух ненависті...

Якщо таке продовжується, потрібно в першу чергу виправляти себе, піти на сповідь, щоб понести щире покаяння, сам Христос так сказав: «Покайтеся і наблизиться Царство Небесне». Лише так можна стати ближче до Бога.

Щоб не позіхати, бути в храмі бадьорим і міцним, треба почати міняти себе, стежити за собою.

Зовсім не депресія, нестача кисню, задуха, хворе серце — винне, а ми самі.

Сучасна людина духовно слабка, і нечистий знаючи це, насилає на неї чхання, позіхання, коросту і т. д. Всяко намагається відвадити від звички ходити на служби, читати Євангеліє.

Щоб позбутися поганого впливу, позбутися під час бісівських нападок варто читати: «Псалом 90», Ісусову молитву або багато разів "Господи помилуй".

Тоді як би не намагалися вони, збити вас зі шляху, заплутати, відволікти, їм не вдасться.