У США оголосили дату нової лотереї Green Card.

Онлайн-реєстрація для участі в лотереї Green Card 2020 розпочнеться 3 жовтня 2018 року о 12:00 за східним американським часом і триватиме до 12:00 6 листопада 2018 року за східним часом, інформує Ukr.Media.

У 2020 році розіграють 50 тисяч грін-карт, йдеться на офіційному сайті держдепартаменту.

Перевірте, чи можете ви брати участь у лотереї.

Є тільки дві головні умови, яким зобов'язані відповідати всі учасники:

  • народитися в країні-учасниці лотереї (сюди входять всі країни пострадянського простору та Ізраїль);
  • мати закінчену середню освіту або 2 роки трудового стажу протягом останніх 5 років за фахом, яка потребує 2-річного професійного навчання. Якщо у вас немає середньої освіти (тобто ви не закінчили середню школу), ви можете довести трудовий стаж.

Документальні підтвердження освіти або трудового стажу не потрібно прикріплювати до реєстраційної заявки, однак їх потрібно буде показати консульському працівникові під час інтерв'ю на отримання імміграційної візи. Якщо ви не зможете довести наявність освіти або досвіду роботи, ваша анкета буде дискваліфікована навіть після виграшу.

Заповніть анкету

Це основний етап участі у лотереї, тому до нього треба підійти максимально уважно і акуратно. Заповнити анкету можна буде з 3 жовтня по 6 листопада 2018 року.

Заповнювати анкету можна тільки на сайті: www.dvlottery.state.gov. Зверніть увагу, щоб сайт мав розширення саме.gov, так як іноді шахраї створюють фейкові сайти з розширенням.net,.com і іншими.

Є докладна інструкція по заповненню анкети англійською мовою від організаторів лотереї.

Пам'ятайте, що участь у лотереї є безкоштовною. Ви не повинні платити ні за реєстрацію, ні за заповнення анкети, ні за що або до тих пір, поки не виграєте. Також не рекомендується користуватися послугами посередників: анкета проста, доступна навіть для людей з мінімальним рівнем англійської, заповнення займає близько 20 хвилин.

Як тільки ви почнете заповнювати анкету, у вас буде рівно 1 годину, щоб ввести всю інформацію. Якщо ви запізнитеся - доведеться починати спочатку.

Ви зобов'язані включити в анкету своє нинішнє подружжя, навіть якщо не живете разом, і дітей віком до 21 року. Крім того, кожен з подружжя може заповнити анкету окремо. Таким чином шанси на виграш у сім'ї зростуть. Докладніше про те, як вказати родичів в анкеті, читайте в матеріалі.

Фотографія для анкети повинна бути зроблена протягом 6 місяців перед подачею анкети і показувати, як ви виглядаєте саме зараз. Детальний опис вимог до фотографії можна знайти в нашому матеріалі. Крім того, тут можна підігнати ваше фото під потрібні пропорції.

ВАЖЛИВО: Після того як ви заповните анкету і натиснете кнопку Submit («Відправити»), вам повинно прийти повідомлення, в якому буде вказано номер підтвердження. Його обов'язково потрібно зберегти - без нього ви не дізнаєтеся, виграли грін-карту або ні.

Як і коли дізнаватися про виграш

Єдиний спосіб: з 7 травня 2019 року по 30 вересня 2020 року, використовуючи свій номер підтвердження, ви зможете перевірити статус заявки на сайті: www.dvlottery.state.gov.

Ніяких електронних або звичайних листів Держдепартамент надсилати не буде. Єдине електронне повідомлення, яке ви можете отримати від Держдепартаменту США - це нагадування про необхідність перевірити ваш статус після проведення лотереї. Тим більше, офіційна установа ніколи не просить зробити грошові перекази. Будьте в цьому особливо уважні, якщо подавали заявку через посередника.

Якщо ви виграли Green Card: наступні кроки

На сайті Consular Electronic Application Center вам потрібно заповнити імміграційну візову анкету - форму DS-260. Вона заповнюється англійською. В анкеті потрібно вказати особисті дані, сімейне становище, надати інформацію про місце роботи, навчання, наявність судимостей.

Необхідні документи, які потрібно зібрати перед інтерв'ю: повний список вказано тут. Всі документи, які оформлені не англійській мові, повинні супроводжуватися сертифікованим переказом. Ні нотаріального засвідчення, ні апостиля не потрібно.

Медичний огляд пройти можна тільки в спеціальних сертифікованих центрах, адреси яких можна знайти на сайті. Ціна цієї процедури - в середньому $215 з кожного члена сім'ї, який планує іммігрувати (у різних країнах ціна може відрізнятися на $10-15), і окремо оплачується вакцинація. Детальніше про це читайте в нашому матеріалі.

Інтерв'ю. Від вас будуть потрібні оригінали і переклади на англійську всіх документів, результати медкомісії і саме запрошення на інтерв'ю. На місці, у посольстві, потрібно сплатити візовий збір за кожного члена сім'ї. Але і це ще не гарантія того, що заповітна віза в США у вас в руках. Інтерв'ю - не менш важливий етап, ніж підготовка документів або медкомісія. Головні цілі інтерв'ю - упевнитися, що подавали заявки саме ті люди, які прийшли на співбесіду, зняти відбитки пальців і звірити їх з базою даних, подивитися результати медкомісії і перевірити наявність усіх документів.

Після приїзду в США

Крім тисяч питань, які негайно постануть перед новими жителями США, не варто забувати про оформлення документів. Варто зробити кілька основних документів: оформити банківські картки, номер соцстрахування і американське посвідчення особи.