"Послання всім нам?": Про що попереджає остання сторінка Біблії. Не давайте демонам заплямувати ваше сумління і душу.

Біблію можна назвати культовою книгою для кожного християнина. Нерідко слова Писання ставали пророчими. Саме тому фінальні сторінки справді зачаровують, інформує Ukr.Media.

Придивившись, можна розглянути посилання на друге пришестя Ісуса Христа. Зокрема, це уривок із «Одкровень Іоанна».

Останні сторінки писання ніби попереджають: «робіть те, що робите — але за кожен грішний ваш вчинок доведеться відповідати». Друге пришестя Христа трактується як певна відплата, як можливість завершити всі ті справи, які так і залишилися в статичному стані.

Також вказується на те, що Всевишній відплатить кожному за його заслуги. Адже він є Альфа та Омега, початок та кінець. Проте християнам можна не турбуватися — адже той, хто шанував весь цей час заповіді і не грішив, той перебуватиме під надійним захистом.

Писання каже: що у «місто» увійдуть тільки праведники, а ось різні перелюбники, негідники, брудні пси та чаклуни будуть мерзнути за воротами. Що цікаво, на останніх сторінках Біблії розповідь ведеться не про Ісуса в третій особи, а від імені самого Ісуса — немов месія і справді своєю рукою накреслив ці рядки.

Ще Ісус каже, що вже послав Ангела, який рознесе звістку про його друге пришестя. Також він закликає не оскверняти самої священної книги, бо за такі вчинки вандал може бути тяжко покараний.

Ті, хто щиро вірить у Бога, можуть трактувати це навернення у прямому розумінні — Ісус справді існує, і другим своїм пришестям бажає розставити всі крапки над «і» в ситуації з грішниками, покарати їх раз і назавжди, щоб на землі жили лише діти його, праведні християни.

Але якщо розглядати звернення у переносному значенні, то під «другим пришестям» може матися на увазі якась «друга частина» Біблії. Цілком можливо, що основна сутність саме в цьому. Ісус ніби каже: продовжуйте шанувати заповіді, не оскверняйте слово Боже. А ті, хто веде далеко не праведний спосіб життя, будуть покарані та позбавлені можливості потрапити до Раю.

Однак суть у тому, що Ісус говорить не зовсім про це! Він говорить про кінець світу, Апокаліпсис — і це єдина вірна версія! Саме Апокаліпсисом священне писання закінчується. Але є й позитивний момент: розплата прийде разом із христовим поверненням. Він покарає винних і захистить людські душі від бруду та гнили.

Тому, говорячи «ви увійдете у ворота», Ісус має на увазі зовсім не рай. А той самий «новий світ», якого людство ніяк не може досягти — світ без війни, крові, болю, ворожнечі, корисливості, заздрості, гріхів та зла. Це те примарне царство світла, яке можна побачити тільки в мріях — але якого кожен підсвідомо прагне.

Однак опис Апокаліпсиса на останній сторінці Біблії може і попереджати грішників про те, що станеться, якщо вони не прислухаються до голосу розуму і слова Божого, не перестануть робити безчинства на цій землі.

Давайте залишатися людьми та християнами. Інакше темрява поглине нас цілком і повністю. Не давайте демонам заплямувати ваше сумління і душу. Не підкоряйтесь голосам, які намагаються збити вас із правдивого шляху. Правда одна — і вона укладена у Святому Письмі. Пам'ятайте про це. Друге пришестя Ісуса Христа обов'язково поставить на коліна всіх гріховних та непокірних. А нам, праведним дітям своїм, дасть довгоочікуване заспокоєння.