Антибактеріальні властивості азелаїнової кислоти допомагають запобігти засміченню пір.

Якщо у догляді за шкірою ти досі минаєш кислоти стороною, то ви робите велику помилку. Коли мова заходить про лікування прищів, шрами і пігментації, є три кислоти, які варто використовувати в своєму догляді за шкірою:

  • гліколева - альфа-гідроксикислота (AHA), яка відлущує верхній шар мертвих клітин шкіри, щоб мінімізувати акне і пігментні плями;
  • молочна - також AHA-кислота, яка працює аналогічно гліколевої, але не призводить до подразнення, тому ідеальна для чутливої шкіри;
  • саліцилова - бета-гідроксикислота (BHA), яка проникає глибше в пори, щоб зруйнувати пастоподібну суміш масла і мертвих клітин шкіри, вона запобігає появі вугрів і акне.

Якщо у вас проблемна шкіра, цілком ймовірно, що хоч одна з цих кислот має стати центром у вашому режимі по догляду за шкірою. Але що, якщо ми скажемо, що є ще одна схвалена дерматологами кислота, яка об'єднує в собі всі перераховані вище переваги і навіть більше? Це азелаїнова кислота, інформує UkrMedia.

Що таке азелаїнова кислота

Це дикарбонова кислота, яка видобувається із зерен пшениці і ячменю. У природному стані вона являє собою білий порошок. Вона також може видобуватися дріжджами, які, природно, "живуть" на нашій шкірі. На відміну від гліколевої та молочної кислоти, які є альфа-гідроксикислоти, азелаїнова кислота являє собою дикарбонову кислоту. Але які переваги азелаїнової кислоти для шкіри? Що вона дає і чим корисна?

Користь азелаїнової кислоти для шкіри

Азелаїнова кислота використовується в основному для лікування розацеа, оскільки вона володіє неймовірними протизапальними властивостями, але також відомо, що вона допомагає освітлити шкіру, запобігти появі вугрової висипки.

Антибактеріальні властивості допомагають запобігти засміченню пір, вбиваючи будь-які бактерії і тим самим зменшуючи білі цистичні акне і бактеріальні вугри. Відомо також, що цей вид кислоти допомагає зменшити пігментацію: вона перешкоджає надмірному виробництву меланіну шкірою. Тому, якщо вам хочеться позбутися від пігментних плям після годин, проведених на пляжі, біжіть за засобами з азелаїновою кислотою.

Інгредієнт зменшує почервоніння і набряклість шкіри. Крім того, вона сприяє зменшенню утворення кератину - білка, який може блокувати пори і призводити до акне. Але косметичний компонент буде корисний і для інших станів шкіри. Особливо ця кислота підійде чутливій шкірі і шкірі з розацеа. При регулярному використанні кислота допомагає освітлити і вирівняти тон шкіри, зняти почервоніння.

Засоби з цим компонентом можна використовувати вранці та ввечері. Бажано після вмивання і перед застосуванням інших засобів для догляду за шкірою.

Інгредієнт безпечний для використання майже всіх типів шкіри (якщо немає алергії). Азелаїнова кислота міститься в тоніках і есенціях (зазвичай в концентрації до 10%), а також в аптечних кремах в більш високій концентрації.