Літаючий монах Йосип Купертінскій. Багато людей відмовляються вірити в реальність левітації, вважаючи її просто звичайними трюками, а вчені намагаються пояснити природу даного феномена з позиції логіки.

 Однак літаючий монах Йосип Купертінскій був реальною особистістю і шокував за життя служителів церкви, ставши потім покровителем астронавтів, передає Ukr.Media.

Історичні документи зберегли результати дослідження британського філософа 17 століття, який написав книгу про научному доказі існування духів і магії. Джозеф Гленвилл розповів в ній про життя італійського служителя церкви, який був зарахований до лику святих, хоча Ватикан не поспішає визнавати чудеса таких людей, вимагаючи безлічі доказів. За життя ченця багато вважали божевільною особистістю і навіть називали шарлатаном, але потім час розставив все по місцях. Варто відзначити, що парафіяни не любили проходити сповідь у отця Йосифа, який мав дар ясновидіння і сварив їх за грішні думки і приховані вчинки. Він уславився, як суворий чудотворець, народився в 1603 році. Тоді Джузеппе Деза вже відрізнявся від однолітків, але причини крилися в епілепсії, що вразила дитину. Він був замкнутим і здійснював дивні вчинки, а також любив годинами дивитися на небо. Оточення називало його блаженним дурнем, але хлопчика не зачіпали глузування людей, тому що він вважав за краще знаходитися в своєму світі, не бажаючи пускати туди чужих осіб. Також майбутній монах не хотів налагоджувати контакти з однолітками, відразу відчувши своє незвичайне покликання.

В юності він не мислив свого існування без віри і служіння Господу, а навколишня дійсність тільки підкреслювала небесні чудеса, які не мають кордонів. Тому потрібно було виявитися гідним і побачити божественні блага. З аналогічними думками стикалися багато священиків, які вибирають різні шляхи для досягнення результату, але герой нашої історії обрав для себе аскезу, що супроводжується строгими постами, голодуваннями і молитвами, не нехтуючи самобичуванням. Отрок носив одяг з грубої тканини і овочі посипав гіркими приправами, щоб викорінити обжерливість, а в 17-річному віці разом зі своїми речами прийшов у монастир і став послушником у капуцинів. Навіть там юнак продовжував залишатися білою вороною з-за надмірної релігійності, після чого ті просто не витримали такого видовища і вигнали аскета з обителі. Йосип був упевнений, що це небесне випробування його віри, так що вирішив спробувати щастя у францисканців. Там він займався важкою і брудною роботою, доглядаючи за тваринами, але таке смирення і терпіння було винагороджено. В 1628 році юнак отримав духовний сан і був прийнятий у братерство, а далі завдяки щасливому випадку зміг стати священиком.

Для отримання цього підвищення потрібно було пройти складний іспит, але чернець майже не мав шансів через погану грамотність. Перші учні так порадували єпископа своїми знаннями, що він вирішив автоматично дати сан всім іншим кандидатам. Тоді здивований чоловік подумав про благословення Бога і вирішив віддячити його новими подвигами в ім'я віри. Він настільки посилив правила аскези, що шокував навіть своїх побратимів, які сприйняли поведінка незвичайної особистості, як виклик і докір іншим членам громади. Священика відсторонили від проведення служб, після чого у нього раптово стали відкриватися надздібності. Чутки про святого цілителя швидко поширилися серед людей і віруючі поспішили в храм, щоб зустрітися з чудотворцем. Отець Йосиф не відмовляв у допомозі стражденним особам, але просив їх змінити своє життя і відмовитися від надмірностей в ім'я служби Творця.

Популярність незвичайного священика зацікавила святу інквізицію, яка вирішила особисто перевірити інформацію про його дивних способи віри. Його закликали прибути в Неаполь, щоб піддати допиту, але не знайшли гріховних вчинків, після чого з ченця було знято тавро фанатичного божевільного. Тепер майбутній святий міг продовжувати шлях, обраний в дитинстві, що стало причиною нового дива. Під час служби він пішов до вівтаря для молитви, але раптово піднявся в повітря і став плисти до нього, розкривши руки, на очах у прихожан і черниць. Молодий служитель церкви ширяв над палаючими свічками, після чого в храмі почалася паніка. Багато людей втратили свідомість або сильно кричали, ось тільки сам винуватець події перебував в екстазі і спілкувався зі святими. Після повернення на тверду землю він повідомив людям, що Богородиця знаходиться серед них, але з цього часу випадки левітації стали постійним явищем. Папа Римський став свідком незвичайних здібностей служителя церкви, після чого він довго не міг прийти в себе від подиву.

Йосип зберіг віру в красу світу, так що міг підніматися в повітря при вигляді будь-якого природного дива або одухотвореного людського обличчя, після чого ширяв над високими деревами і навіть врятував від загибелі будівельників собору. Вони ставили на купол важкий хрест, котрий похилився і ледь не звалився вниз, тягнучи за собою людей. Священик піднявся на 70-метрову висоту, щоб потримати споруду, а далі її вдалося закріпити. Один раз надздібність була застосована для лікування пацієнта, коли до священика призвели дворянина, помутившегося розумом. Він схопив його за волосся і вознісся до неба, повернувши назад зцілену людину. В останній раз свідком події став хірург, запрошений до вмираючого ченця, коли під час процедури пацієнт піднявся в повітря. Церква канонізувала чудотворця через 90 років, але він досі залишається найбільш шанованим святим, захищає людей, чиї професії пов'язані з повітряним транспортом.