Нове житло буде безпечніше попереднього.

Забавні і товариські єноти давно завоювали серця багатьох жителів нашої планети. Пустотливий характер і цікавість пухнастих звірків допомагають їм з успіхом адаптуватися в будь-якому місці проживання. Крім того, єноти прекрасно уживаються з будь-якими іншими видами тварин. Широка голова з гострою мордочкою і стоячими вушками додає «створінням в масці» привабливості. Як відомо, єноти є хижаками. Середня вага дорослих особин досягає близько 10 кілограмів. Унікальна будова лап допомагає звіряткам справлятися навіть з вельми важкими для моторики завданнями. Єноти відмінно лазять по деревах, плавають у воді будь-якої температури і спритно маніпулюють дрібними предметами, інформує Ukr.Media.

У природних умовах проживання у єнотів багато ворогів. Великі хижаки активно полюють на них і їх потомство. Однак при зустрічі з ворогами миловидні звірята дають сміливу відсіч. Вони кусаються, дряпаються і загрозливо гарчать. Деякі види єнотів з настанням морозів впадають в зимову сплячку. Її тривалість залежить від холодного періоду року в місцях їх проживання. Найбільшу активність тварини проявляють в сутінках або вночі. Всеїдність єнота — ще одна позитивна риса. Будучи невибагливими в їжі, вони можуть вживати в їжу горіхи, ягоди, фрукти, комахи, крабів і різну дрібну рибу.

Розмноження цих звірів відбувається строго один раз на рік. Самець самостійно знаходить самку за специфічним запахом. Вагітність триває пару місяців. У самки з'являється від 2 до 8 малюків, яких вона ховає в дуплі дерев або чужих гніздах. Майже півроку крихти знаходяться під повною опікою мами. Вона годує їх, захищає і навчає пошуку харчування. Спілкується самка зі своїм потомством за допомогою особливого свисту або пронизливого крику. Про всяк випадок у мами завжди є відразу кілька місць для життя з малюками, і в момент небезпеки вона просто перетягує всіх дітей в інший, більш безпечний будинок. Поспостерігати за незвичайною суєтою матусі-єнота можна, подивившись відеоролик. На ньому видно, як турботлива мати спритно переміщає всіх своїх малюків з землі на дерево.